Oglejte si
naše storitve

V Medizobu nudimo celovito zobozdravstveno oskrbo, ki rešuje estetske in zdravstvene težave vaših zob.

V Medizobu nudimo celovito zobozdravstveno oskrbo, ki rešuje estetske in zdravstvene težave vaših zob.

ZOBNE PLOMBE: 50 – 80 €

Kariozni (gnil) ali odlomljen del zoba lahko nadomestimo z različnimi materiali. Uporabimo lahko različna polnila (kompozit, steklo-keramični cement, keramika, zlato…). Najpogosteje se uporablja kompozit v barvi zoba. Glede na stanje in želje pacienta se lahko odločimo tudi drugače.

PREBERITE VEČ

INLAY, ONLAY, OVERLAY

Inlay, Onlay in Overlay so protetični nadomestki za manjkajoči del zoba. Uporabljajo se za rekonstrukcijo s kariesom ali travmo poškodovanega zoba, podobno kot običajna polnila. So odlična alternativa zobnim kronam za tiste, ki dajejo prednost posegom, ki maksimalno ohranijo zdrav zob.

PREBERITE VEČ

PULJENJE ZOB: OD 30 EUR

Pri puljenju zoba odstranimo celotni zob (krono in korenino) ali le polovico zoba. Za slednje se odločimo, če ima večkoreninski zob okvarjeno le eno korenino, ostali dve pa zdravi. Tak zob, lahko ob ustreznem koreninskem zdravljenju in zobno krono v vaši ustni votlini ostane tudi vse življenje.

PREBERITE VEČ

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE: OD 80€

Endodontsko zdravljenje zoba je namenjeno odstranjevanju žil, živcev in bakterij iz koreninskih kanalov zoba, kadar je zob poškodovan do tega področja. S tem zob ohranimo in mu podaljšamo življenje. Koreninske kanale očistimo, dezinficiramo in zapolnimo s posebnimi polnili.

PREBERITE VEČ

PORCELANSKE PREVLEKE: OD 220 €

Zobje lahko postanejo sčasoma oslabljeni. Zaradi kariesa, poškodb ali drugih vzrokov, zato se lahko zaščitijo s prevlekami, ki so narejene individualno. Zobna prevleka obda zob v celoti, lahko ga poveže z drugim prevlečenim zobom in ga učvrsti, da lahko še naprej prenaša močne grizne sile.

PREBERITE VEČ

PORCELANSKE LUSKE: OD 400 €

So idealna rešitev za zabarvane, krušljive, obrabljene, majhne in estetsko neprivlačne zobe. Za izdelavo lusk zob minimalno obrusimo le s sprednje strani, na ostalih ploskvah pustimo zob nedotaknjen. V nekaterih primerih lahko naredimo tudi lusko popolnoma brez brušenja.

PREBERITE VEČ

TOTALNA ZOBNA PROTEZA: 500 €

Klasično totalno zobno protezo izdelamo takrat, ko v ustni votlini nimate nobenega zoba več. Izdelana je iz rožnatega materiala, ki se mora dobro prilegati dlesnim Zobna proteza se lahko izdela šele po tem, ko se dobro zacelijo vse rane, ki so posledica puljenja zob. Vse skupaj lahko traja tudi do pol leta.

PREBERITE VEČ

ENOSTAVNA/ZAHTEVNA DELNA PROTEZA: 650€ – 900€

Delna proteza se uporablja se v primeru, ko imamo v ustih tudi še nekaj svojih zob. Sestavljena je iz kovinskega ogrodja, s katerim protezo čvrsto namestimo na zobe. Ogrodje nosi rožnati material, ki nadomešča dlesen, vanj so vgrajeni umetni zobje.

PREBERITE VEČ

PROTEZA NA IMPLANTATIH: 1.100 €

Kadar je izguba čeljustne kosti tolikšna, da onemogoča dober oprijem proteze, je vaše žvečenje, govor in smejanje otežkočeno. V tem primeru je odlična rešitev vstavitev implantatov, na katere pritrdimo protezo. Za popolno zadovoljstvo je potrebno še primerno vzdrževanje, česar vas naučimo v naši ambulanti.

PREBERITE VEČ

IMPLANTAT: OD 600€ / NADGRADNJA 250 €

Implantat ali vsadek je titanov nadomestek zobne korenine. Za to storitev se odločimo, če želimo nadomestiti manjkajoči zob, ne da kakorkoli posegamo v sosednje zobe. Ko se implantat zrase s kostjo je pripravljen na nadgradnjo – pričvrstitev zobne krone. Rešitev je visoko estetska, postopek je praviloma neboleč, potrebna je pravilna ustna higiena in vsadek bo del vas tudi 20 let in več.

PREBERITE VEČ

DELO Z LASERJEM: OD 35 €

Z laserskim zobozdravstvom so vrtanje s svedrom, injekcije, cvileči zvok in splošno nelagodje preteklost. Zobni laserji se lahko uporabljajo za vse: odstranjevanje kariesa, pri kirurških posegih, zdravljenju koreninskih kanalov, zdravljenju parodontalne bolezni, zdravljenju herpesa in aft.

PREBERITE VEČ

ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA: 50 €

Dejstvo je, da zobne obloge ne spadajo v koncept zdrave ustne votline. Iz mehkih zobnih oblog, ki vam jih ne uspe dnevno sproti odstranjevati, nastane trda zobna obloga – zobni kamen. Slednjega doma ne morete v celoti odstraniti. Njegova prisotnost pa je razlog vnetih dlesni in zobne gnilobe.

PREBERITE VEČ

PESKANJE: 40 €

Za postopek peskanja zobnih površin se odločimo, kadar ne moremo odstraniti vseh zabarvanj z nežno ščetko in polirno pasto. Najpogosteje je to pri kadilcih. Peskanje ni priporočljivo preveč pogosto, saj na mikroskopskem nivoju poškoduje zobno površino zoba. Čez čas so lahko zobje občutljivi na temperaturne dražljaje ali kisline.

PREBERITE VEČ

SWAROVSKI ZOBNI NAKIT: 30 – 40 €

Na zdrave zobe in dlesni nedvomno sodi tudi zobni nakit. Če je to tisto, kar vam je všeč, vam prilepimo Swarovski kamenček. Ko se ga naveličate, ga enostavno odstranimo brez posledic. Izbirate lahko med različnimi barvami in tremi velikostmi.

PREBERITE VEČ

BELJENJE ZOB Z ZAŠČITO SKLENINE: 350 €

Za doseganje naravne beline vaših zob, uporabljamo Dent coat premaz. Je naraven postopek regeneracije, zaščite in svetlenja zobne sklenine. S tem postopkom dosežemo približno 2 niansi svetlejše zobe. Kadar ima pacient željo po zelo svetlih zobeh uporabimo peroksidne pripravke.

PREBERITE VEČ
Naročite se na brezplačni preventivni pregled

Urnik dela

Ponedeljek 7:00 – 14:00
Torek  7:00 – 17:00
Sreda 7:30 – 20:00
Četrtek 13:00 – 20:00
Petek 7:00 – 14:00

Sledite nam

Kontakt