COVID-19 – Pomembna navodila za paciente

V petek, 8.5. smo hkrati z vami prejeli navodila za delo in zeleno luč, da lahko odpremo ambulante.

Zdaj nas čaka nekaj dni klicanja, naročanja in uvrščanja pacientov po nujnosti za delo. Ambulante smo pripravili že v času karantene, zato bomo lahko začeli z delom takoj, ko vas varno za vas in za nas uvrstimo v termine.

Paciente bomo naročali dovolj narazen, med vsakim moramo 10 minut zračiti prostore in razkuževati vse površine ter menjati zaščitno opremo. Zaradi tega bomo delali veliko počasneje kot sicer. Da bomo skrajšali čakalne dobe in racionalizirali porabo materiala, bomo poskušali narediti več storitev v enem obisku. Kjer bo to seveda mogoče.

V MEDIZOB-u smo na voljo 3 zobozdravniki in ustna higieničarka, zato verjamemo, da bomo kmalu nadoknadili zamujeno delo. Slednje nam bo uspelo z vašo pomočjo.

Vhodna vrata v ambulanto bodo zaklenjena. V čakalnici, se ne sme nihče zadrževati.

Paciente bomo naročali preko telefona in elektronske pošte. To velja za paciente, ki se želite naročiti na nujni ali nenujni poseg.

  • Pomembno je, da pridete k nam zdravi. Če imate kakršnekoli bolezenske znake (povišano temperaturo, slabost, prebavne težave, prehlad, kihanje, kašljanje, izcedek iz nosu, slabo počutje,…) vas mi ne bomo mogli sprejeti, lahko pa vam bodo v primeru bolečine pomagali na dosedanjih vstopnih točkah, kjer imajo ustrezno zaščitno opremo.
  • Pridite posamezno. Kdor potrebuje spremstvo (invalidi, otroci, slepi in slabovidni, gluhi in naglušni, starostniki,…), ga spremlja 1 oseba.
  • Če na dogovorjeni termin ne boste mogli priti, nas morate izostanek javiti najmanj 1 dan prej, v nasprotnem primeru morate prinesti pisno pordilo, da to ni bilo mogoče, sicer vas na novo ne bomo mogli uvrstiti.
  • Na dogovorjeni termin pridite točno
  • S seboj prinesite izpolnjen COVID vprašalnik o zdravstvenem stanju (s tem ko ga prinesete, prihranimo dragoceni čas, če to ni mogoče, ga bomo izpolnili z vami v ambulanti). Vprašalnik si lahko prenesete na spodnji povezavi.

Vsi, ki ste že imeli termin v času od 16.3., boste razvrščeni na novo. Vsakega bomo tudi poklicali. Če vas ne uvrstimo v 1 mesecu, prosim, da nam pišete ali pokličete.

Pišite nam na:

ordinacija@medizob.si – za naročanje v samoplačniško ambulanto in ustno higieno

Otroska-zobna@krs.net -za naročanje v otroško ambulanto

Zobna-ruse@krs.net – za naročanje v koncesijsko ambulanto

Pokličite nas na:

040 517 226 za samoplačniško ambulanto in ustno higieno

059 953 949 za naročanje v koncesijsko ambulanto

02 444 4300 za otroško ambulanto

Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost v času karantene. Prosimo vas, da v tem duhu nadaljujemo: strpno in dosledno z navodili. Le tako bomo uspešno začeli in nadaljevali!

Ekipa MEDIZOB-a

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti:
PRENESITE VPRAŠALNIK